Сауна и парна баня

Парна баня

Парната баня е помещение, което се затопля посредством пара, използва се за релаксация, детоксикация, лечение и облекчаване на определени медицински състояния, разкрасителни процедури и други. Обикновено излъчва топлина около 45°С, при влажност на въздуха, която е близка до 100%. Тя е превъзходен начин за детоксикация (прочистване на тялото от вредни вещества). Същевременно така се осигурява и противовъзпалително, болкоуспокояващо и хидратиращо действие. Благодарение на ароматизиращата система се създават допълнителни сетивни удоволствия.

Ползи от парната баня:

  • Подобравя кръвоснабдяването – Чрез разширяването на кръвоносните съдове до цялото тяло достига повече кръв и значително се подобрява кръвоснабдяването.
  • Детоксикира – благодарение на по-голямото отделяне на телесни течности тялото се пречиства от опасни токсини. Интензивното потене разтоварва бъбреците отлично.
  • Премахва мазнините и мъртвите клетки – влагата освежава и тонизира тялото. Порите се отварят и клетките на епидермиса се регенерират.
  • Прочиства дихателните пътища – парната баня стимулира отделителната функция на бронхите
  • Релакс – терапиите с парна баня действат релаксиращо и са изключително

В парната баня се впръскват минерални соли на определен интервал от време, което я прави още по-полезна

Сауна

Много са ползите за здравето от посещенията на сауна.
• Напрежението изчезва.
• Мускулите се отпускат.
• Психически сме съживени и готови за всичко, което може да донесе денят.
• Сауните облекчават стреса. Топлината от сауната стимулира отделянето на ендорфини.
• Сауните отпускат тялото, то се свобождава от естествено натрупани химикали.
• Психическия стрес намалява, възпалените мускули и стави се отпускат, сънят се подобрява.
• Кожата се прочиства от бактерии, а мъртвите клетки са заменени – кожата има мек, светещ вид.
• Сауните подобряват сърдечно-съдовите показатели. След излизане от сауна и изстиване на тялото, се тренират сърдечните мускули и сърдечния дебит се повишава, като по този начин здравето на нашите сърдечно-съдови системи се подобрява.
Няколко минути на ден са всичко необходимо, за да изглеждате и да се чувствате по-добре. Ето защо все повече лекари препоръчват пречиствателните ползи от ползването на сауната.
Съвет:
При наличие на сърдечно-съдови проблеми, сауната може да се ползва само с лекарско разрешение и консултация!

Масажи

Типичните причини за започване на сеанси с масаж са прекален стрес или болезнено състояние. Но масажните грижи могат да ви отведат много по-далеч от колкото сте подозирали. Редовният масаж може да бъде от голяма полза за цялостното Ви здраве и благополучие. 

Масаж:

     Намалява стреса

     Подпомага храносмилането

     Подобрява кръвообращението

     Облекчава напрежението или болките в мускулите

     Помага за детоксикация

     Подобрява диапазона на движение

… и още много други …

Най-очевидна полза, споделяна от почти всички е, че масажът на цяло тяло те кара да се чувстваш страхотно! За освобождаване от стреса, резултатите са достатъчно показателни, за да включат много хора масажа, като нормална част от живота си. По-дълбокият масаж може да възстанови гъвкавостта и силата на мускулите, да подобри общото им функционално състояние. Той е идеалното лечение за освобождаване на напрежение или спазми в мускулите и помага да се освободят токсини, като например млечна киселина (произведени от мускулната тъкан по време на тренировка).

Масажите са САМО с предварително записване.

тел: +359 894 777 300;  +359 894 777 433

Еднократно посещение

Сауна и Парна баня

масажи